Expoziție de Fotografie “Roots and Stones – jewish heritage”

Vernisaj

Vă invităm la vernisajul expoziției de fotografie “Roots and Stones – jewish heritage” miercuri, 11 octombrie, de la ora 17.00, la Galeria “La Gard” (Parcul Copou).


Autorul expoziției, fotograful Alexandru Saru a imortalizat câteva dintre monumentele funerare ale Cimitirului Evreiesc din Păcurari, care compun povestea acestui important spațiu cultural al orașului. Curatorul expoziției este criticul de artă Maria Bilașevschi.


Evenimentul este parte a proiectului cultural “Roots and Stones- jewish heritage”, implementat de Asociația “Societatea de Studii Istorice din România”, împreună cu Comunitatea Evreilor Iași, Casa de Cultură a Municipiului Iași “Mihai Ursachi”, cu o co-finanțare de la Administrația Fondului Cultural Național (A.F.C.N.).

Expoziție

Expoziția FOTO “Roots and stones – jewish heritage”: Peste 35 de fotografii care surprind într-un colaj atemporal Cimitirul Evreiesc din Iași, un spațiu al memoriei care conservă istoria comunității iudaice.

Vechi nume iudaice, simboluri străvechi, meserii uitate, momente tragice, celebrarea eroilor – toate acestea au fost săpate în piatră și surprinse de fotograful Alexandru Saru.

Maria Bilașevschi, critic de artă: “Expoziția fotografului Alexandru Saru, expusă la Galeria La Gard, este, pe de o parte, o explorare documentară a trecutului, prin simbolurile și însemnele funerare existente în Cimitirul Evreiesc și, pe de altă parte, o amplasare în contemporaneitate a unor interogații vizuale ce merg din nevoia reevaluării modului nostru, activ și conștient, de valorificare a tradiției, ritualurilor și însemnelor care definesc o comunitate”.

Lucrări


Posted

in

by

Tags: